Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

4 nasveti za preprečevanje širjenja koronavirusa na delovnem mestu

Številna delovna mesta so med pandemijo nedejavna in prazna. Za podjetja je pomembno, da ostanejo dejavna med pandemijo in da ohranijo varno delovno okolje. Zmanjšanje izpostavljenosti COVID-19 na delovnem mestu je prednostna naloga podjetij. Razkužilo, zaščitna maska in izobraževanje so ključni dejavniki za zaustavitev širjenja virusa.

Poslužite se distanciranja na delovnem mestu

Eden izmed najboljših ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, je da ohranjamo razdaljo do drugih ljudi. Koronavirus se širi z dihalnimi kapljicami, ki se sproščajo med kašljanjem, kihanjem ali govorjenjem, zato se priporoča, da smo oddaljeni vsaj dva metra od drugih ljudi. Razkužilo in zaščitne maske niso dovolj. Nujno je prakticirati ohranjanje družbene razdalje.

Ohranjanje higiene na delovnem mestu

Stopnja preživetja koronavirusa na površinah je daljša v primerjavi z ostalimi virusi. Ohranjanje ustrezne družbene razdalje ni dovolj, če se ne držimo higienskih priporočil. Podjetja morajo dati na voljo delavcem razkužilo oziroma higienske postaje, kjer si lahko razkužijo roke ter poskrbeti za redno čiščenje prostorov. Delavci pa morajo poskrbeti, da si redno umivajo in razkužujejo roke, skrbijo za primeren bonton kihanja/kašljanja ter vzdržujejo čisto delovno območje.

Izvajanje dela na daljavo

Razkužilo, maske in ohranjanje razdalje so dobri ukrepi, vendar če je možno, je najbolje, da se delavcem omogoči opravljanje dela od doma. Najboljši način za zmanjšanje verjetnosti potencialne izpostavljenosti virusu COVID-19 je, da se zmanjša število ljudi na delovnem mestu in časa, ko so prisotni. Zato je delo od doma idealna rešitev.

Poudarite zdravje in dobro počutje zaposlenih

Ne spreminjajte bolezni v tabu temo na delovnem mestu. Zaposlene ne sme biti strah povedati, da kažejo simptome obolenja. Če simptome poskušajo skrivati se samo poveča tveganje, da bodo okužili več ljudi. Ustvarite pregledna navodila glede bolezni in ukrepov in poskrbite, da zaposleni vedo, da cenite njihovo zdravje in dobro počutje. Razkužilo, maske, ohranjanje razdalje in jasna navodila so najboljši način za preprečevanje širjenja virusa. Večina teh sprememb le malo odstopa od normalnega delovanja podjetij. Namesto tega kažejo samo povišan občutek premišljenosti, kako se COVID-19 širi v okolici. Spremembe niso nujne moteče in bodo lahko koristne tudi za v prihodnje. Razkužilo, maske in ohranjanje razdalje ima za namen zaščito ljudi. Začasne motnje se splačajo, da se zagotovijo zdravi in zadovoljni delavci in bo po koncu pandemije prineslo dolgoročne koristi.