Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Higienska postaja med pandemijo COVID-19

Naprava, ki se lahko koristi za zgodnje odkrivanje in preprečevanje širjenja okužb COVID-19, je higienska postaja. Postaja predstavlja tri izdelke v enem in sicer brezkontaktni merilnik telesne temperature, razkuževalec rok in podajalec zaščitnih mask. V Sloveniji takšen izdelek prodaja podjetje Dt-systems.

Higienska postaja vključuje brezkontaktni merilnik telesne temperature, ki zazna povišano temperaturo posameznikov, kar lahko nakazuje na potencialno okužbo z virusom COVID-19. Posameznik je lahko okužen z virusom tudi, če nima povišane temperature ali drugih simptomov zato je pomembno, da se navkljub uporabi merilnika telesne temperature še zmeraj držimo vseh ostalih zaščitnih ukrepov.

Higienska postaja ima številne prednosti kot so:

  • Hitro merjenje in prikazovanje odčitkov temperature, zato je na vstopnih točkah mogoče izmeriti temperaturo velikem številu ljudi
  • Brezkontaktna naprava potrebuje minimalno oziroma nič čiščenja med uporabo
  • Uporaba brezkontaktnih naprav lahko pomaga zmanjšati tveganje za širjenja virusa COVID-19
  • Higienska postaja vsebuje dodaten prostor za razkuževanje rok in podajalnik zaščitnih mask

Higienska postaja ima tudi nekatere pomanjkljivosti:

  • Nekateri posamezniki, kljub okužbi z virusom COVID-19, ne dobijo povišane telesne temperature ali pa uporabijo zdravila za zbijanje vročine
  • Ostale okužbe ali stanja, ki lahko povzročijo povišano temperaturo in niso okužba s COVID-19
  • Napake na napravah, ki povzročijo, da naprava ne zazna povišane temperature ali napačno interpretira normalno temperaturo kot povišano
  • Nepravilno delovanje naprave zaradi neupoštevanja navodil proizvajalca

Podjetja, večje organizacije in prevozniki iščejo načine kako lahko čim bolj normalno delujejo v pandemičnih razmerah brez, da bi tvegali širjenja virusa v okolici. Eden izmed ukrepov je, da se poskuša prepoznati ljudi, ki so nalezljivi in se jih čim prej izolira od preostalih. Merjenje temperature predstavlja dober način, da se zazna ali posameznik kaže enega izmed simptomov okužbe s koronavirusom.

V takšen namen se lahko uporabi higienska postaja, ki vključuje brezkontaktni merilnik telesne temperature, razdeljevalnik zaščitnih mask in razkuževalec rok. S tem izdelkom, ki ga prodaja podjetje Dt-systems, svoje podjetje ali organizacijo dodatno zaščitimo pred širjenjem virusa COVID-19.