Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Izolacija za obolelo osebo

Pripomočki, katere potrebujemo, da se lahko primerno izoliramo so maska za obraz, razkužila in prostor, kjer smo lahko sami. Pomembno je, da se zavedamo razlike med karanteno in izolacijo. Karantena je namenjena za osebe, ki so morda okužene z virusom, vendar nimajo nobenih simptomov, izolacija pa za ljudi pri katerih je okužba s COVID-19 potrjena.

Če smo v karanteni ali izolaciji je najpomembnejše, da se izogibamo stikom z drugimi ljudmi. To pomeni, da ohranjamo varnostno razdaljo do posameznikov s katerimi si delimo gospodinjstvo, maska za obraz je obvezna, da čim bolj zmanjšamo verjetnost širjenja virusa in si redno umivamo roke z milom ter razkužilom.

Maska za obraz

Dodatno, če smo okuženi, moramo biti zelo previdni pri kihanju ali kašljanju. Nikoli ne kihamo v prostor ampak si usta primerno prekrijemo. Zatem si takoj umijemo in razkužimo roke. Maska za obraz se lahko odstrani, ko kašljamo ali kihamo samo v primeru, če poskrbimo, da naši izločki ne bodo pristali v prostoru, kjer se bo lahko potencialno okužil še kdo drug.

Pomembno je še, da se dnevno z razkužilom očistijo tisti predmeti, kjer obstaja največja verjetnost za širjenje virusa. To so npr. kljuke, stikala, telefoni, pipe in podobno. Obolela oseba mora biti ločena od ostalih posameznikov. Najbolje je, da se nastani v ločeni sobi in uporablja ločeno kopalnico, če je to možno. V primeru, da se ne more zagotoviti popolna izolacija od ostalih članov gospodinjstva, je maska za obraz nujna za preprečevanje širitve virusa.

Podobni ukrepi veljajo za ostale člane gospodinjstva. Redno si morajo umivati in razkuževati roke ter čim več ostajati doma, če je to možno. Tako se prepreči, da bi se potencialna okužba širila v družbi. Maska za obraz je nujna za uporabo tudi pri neokuženih članih gospodinjstva. V kolikor posameznik, ki je v izolaciji ali karanteni ne kaže ali pa ima samo blage simptome bolezni, zdravniška pomoč ni potrebna. Zdravstvene službe morajo posredovati samo v primeru, če opazimo, da se bolnikovo stanje slabša. Pomembno se je zavedati, da če posameznik ne kaže znakov okužbe to ne pomeni, da ne prenaša virusa. Nekateri lahko obolenje z virusom COVID-19 prestanejo povsem brez simptomov, vendar kljub temu prenašajo virus. Zato so maska za obraz, razkuževanje in ohranjanje družbene razdalje ključne za uspešno preprečevanje širjenja virusa.