Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kako izbrati in uporabljati razkuževalec rok?

Da preprečimo širjenje virusa COVID-19 in ostalih mikrobov, se priporoča umivanje rok z milom in vodo, kadar je to mogoče, ker s tem zmanjšamo količino mikrobov in kemikalij na rokah. Če voda in milo nista na voljo, uporabimo razkuževalec rok z vsaj 60% vsebnostjo alkohola. S tem bomo zmanjšali verjetnost, da sami zbolimo in da širimo svoje bacile na druge.

Razkuževalec rok na osnovi alkohola je na voljo v različnih oblikah in z različnimi sestavinami. Izberite tistega, ki vsebuje vsaj 60% alkohola (na nalepki bo pogosto pisalo etanol, etilni alkohol, izopropanol, 2-propanol). Za uporabo razkužila sledite navodilom na nalepki izdelka. Ne uporabljajte razkuževalec rok, ki vsebuje manj kot 60% alkohola ali je označen kot brezalkoholen.

Ko uporabite razkuževalec rok razkužilo vtrite po celotni površini rok in prstov, dokler se roke ne posušijo. Bodite previdni in pazite, da razkužilo ne pride v vaše oči in v nobenem primeru ne poskušajte uživati razkužilo. Če popijete razkužilo nemudoma poiščite zdravniško pomoč. Sredstvo za razkuževanje shranjujte nedosegljivo majhnim otrokom in vedno nadzorujte otroke, ko ga uporabljajo.

Ko si razkužujete, ne sperite ali obrišite razkuževalec rok preden se sam posuši na vaših rokah. Če boste to naredili, ne boste tako dobro zaščiteni pred bacili kot bi lahko bili. Uporabite posebno razkužilo za razkuževanje površin. Razkužila za roke niso namenjena čiščenje površin. Razkužila ne shranjujte v prostorih kjer temperatura preseže 40°C (na primer v poletnih mesecih razkužilo ne smete hraniti v svojem avtomobilu). Če vi ali kdo drug pogoltne razkužilo lahko pride do zastrupitve z alkoholom, zato poskrbite, da se bodo uporabniki zavedali te nevarnosti.

Če imate hišnega ljubljenčka, ga ne brišite in ne umivajte z razkužilnimi sredstvi. Če hišni ljubljenček pride v stik z razkužilom na svojem krznu ali koži, mu razkužilo takoj sperite in obrišite z vodo. Če žival zaužije razkuževalec rok na osnovi alkohola (na primer zaradi žvečenja plastenke) ali po nenamerni izpostavljenosti razkužilu, kaže znake zastrupitve, nemudoma pokličite veterinarja in sledite njihovim navodilom.