Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kako omejiti širjenje COVID-19 na delovnem mestu?

Na delovnih mestih pogosto prihaja do širjenja okužb z virusom COVID-19 zato je nujno, da sprejmemo potrebne ukrepe, da se širjenje čim bolj omeji. Predvsem to pomeni uporabo zaščitnih mask, ohranjanje razdalje, razkuževanje rok in merjenje temperature na ključnih točkah.

Poseben vidik dela v pisarni je, da zaposleni sedijo skupaj v veliki sobi ali v manjših pisarnah, ki jih delijo z drugimi. Delo v pisarniškem okolju lahko vključuje, da so zaposleni tekom dneva v fizičnem stiku z veliko različnimi ljudmi. Takšne stike je potrebno omejiti, da zmanjšamo širjenje koronavirusa. Z uporabo naprav za merjenje temperature pred vhodi v prostore, lahko zgodaj odkrijemo posameznike s povišano temperaturo in jih preventivno pošljemo v izolacijo.

Zaposleni morajo na delovnem mestu izvajati primerno higieno razkuževanja rok. To pomeni, da se preneha z rokovanjem, uporabijo se naj druge nekontaktne metode pozdrava. Potrebno je redno razkuževanje rok pred vstopom v nov prostor in razkuževanje kljuk, miz in ostalih površin, katerih se ljudje velikokrat dotikajo. Zaposlene je potrebno opozoriti, da naj se ne dotikajo svojega obraza in se primerno pokrijejo, če kihnejo ali zakašljajo. Prostore je potrebno prezračiti, če je to možno, z odpiranjem oken in vrat. Pred vhode v prostore je dobro postaviti napravo za merjenje temperature za odkrivanje posameznikov s povišano temperaturo.

Za poslovne sestanke se naj uporabijo video konference. Če se je nujno sestati v živo, naj sestanek poteka v odprtih, dobro prezračenih prostorih, kjer bodo udeleženci imeli dostop do zaščitnih mask in razkužil ter pred vstopom v prostor naj se izvede merjenje temperature. Razmislite o prilagoditvi ali preložitvi večjih srečanj na kasnejši datum in ocenite tveganje poslovnih potovanj. Previdno ravnajte s hrano in poskrbite, da se osebje, ki pripravlja obroke, drži higienskih standardov. Zaposlene napotite na delo od doma ali naj ostanejo doma, če se ne počutijo dobro, imajo v svojem domu bolnega družinskega člana ali če merjenje temperature na vhodu na delovno mesto pokaže, da ima zaposleni povišano telesno temperaturo.