Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kako preprečiti širjenje virusa COVID-19 v podjetju?

V pandemičnih razmerah je eden izmed bistvenih izzivov za večja in manjša podjetja, kako primerno zaščititi delovne prostore, da ne bo prihajalo do širjenja potencialnih okužb med delavci. V ta namen lahko podjetja uporabijo naprave kot je merilnik telesne temperature, razkuževanje prostorov ter rok in uporabijo zaščitne maske.

Ko nekdo, ki ima COVID-19, zakašlja ali izdihne sprosti kapljice okužene tekočine. Večina teh kapljic pade na bližnje površine in predmete (mize, stoli, telefoni…). Ljudje se lahko okužijo s COVID-19 z dotikom onesnaženih površin ali predmetov in zatem dotikanjem svojih oči, nosu ali ust, kar bo privedlo do okužbe z virusom.

Zato je nujno, da se prostori ves čas primerno razkužujejo in se poskrbi za preventivno iskanje potencialno okuženih med zaposlenimi. Merilnik telesne temperature se uporablja za takšen namen, da se odkrije posameznike s povišano telesno temperaturo, ki je po navadi eden izmed simptomov okužbe z virusom COVID-19. Če se odkrije, da ima delavec povišano temperaturo se lahko dodatno naredi še test na prisotnost koronavirusa (če ima podjetje na voljo teste), da se sum na okužbo potrdi ali zavrže.

Za preprečevanje širjenja okužb je najboljše uporabiti higienske postaje, ki vključujejo merilnik telesne temperature, razkužilo za roke in podajalnik zaščitnih mask. Takšne naprave predstavljajo učinkovito »all-in-one« rešitev, ki bo poskrbela, da boste čim bolj zmanjšali verjetnost širjenja okužbe v podjetju.

Smiselno je, da se merilnik telesne temperature postavi na vseh vstopnih točkah v podjetje, kot tudi na določenih točkah znotraj podjetja, kjer je bolj verjetno, da bo vstopalo ali prehajalo veliko ljudi. Koliko merilnikov naj podjetje uporabi je predvsem odvisno od velikosti podjetja, finančnih zmožnosti in zagotavljanjem, da merilnik telesne temperature ni v preveliko napoto zaposlenim med opravljanjem delovnih nalog.

Če povzamemo, da preprečimo širjenja virusa COVID-19 v podjetju moramo poskrbeti za razkuževaje in ohranjanje čistega delovnega prostora, spodbujamo redno razkuževanje in čiščenje rok med zaposlenimi in potencialnimi obiskovalci, uporabljamo zaščitne maske in imamo pripravljene jasne načrte, kako obvladati potencialne izbruhe okužb. Če si podjetje lahko privošči, je smiselno kupiti merilnik telesne temperature, ki se naj postavi na vhode v podjetje ali higienske postaje, ki poleg merjenja temperature omogočajo še razkuževanje rok in razdeljevanje zaščitnih mask.