Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kako rešiti težave z dezinfekcijo v podjetju?

Razkuževanje poslovnih prostorov je nujno potrebno, da preprečimo širjenje virusa COVID-19. V članku bomo opisali nekaj nasvetov za podjetja, kako primerno dezinficirati prostore.

Najpomembnejše je, da se v podjetju oblikuje načrt ukrepov za preprečevanje širjenje koronavirusa. Takšni ukrepi so na primer redno razkuževanje površin, kjer obstaja velika verjetnost stika z virusom (kljuke, pipe, stranišča…), ohranjanje družbene razdalje in uporaba zaščitnih mask. Ko imamo načrt okvirno pripravljen, ga moramo implementirati in nato vzdrževati ter po potrebi spreminjati.

Poleg ohranjanja družbene razdalje in uporabe maske je razkuževanje rok ter ostalih površin, bistven ukrep, ki nam pomaga v boju zoper virus COVID-19. Virus lahko uničimo z uporabo razkužil. Za uničevanje virusa lahko uporabimo tudi kombinacijo vode in mila. V primeru, da nimamo razkužila ga lahko naredimo sami (npr. s kombinacijo belila in vode – 1/3 skodelice belila v štirih litrih vode ali z uporabo vsaj 70% raztopin alkohola).

Za podjetja je pomembno, da se zavedajo, da koronavirus na površinah in predmetih naravno umre v nekaj urah ali dneh. Toplejše temperature in izpostavljenost sončni svetlobi zmanjšajo čas preživetja virusa na površinah in predmetih. Obratno hladnejše temperature podaljšajo čas preživetja. To pomeni, da se razkuževanje mora osredotočiti predvsem na prostore z večjo stopnjo tveganja – tiste, kjer je dnevno prisotnih veliko ljudi ali so hladnejši in predstavljajo boljši prostor za preživetje virusa.

Razkuževanje površin in rok, ohranjanje razdalje in uporaba zaščitnih mask so izvrstni načini za preprečevanja širjenja okužb. Dodatno koristni nasveti so še izobraževanje delavcev glede ohranjanja osebne higiene in potrebne zaščite, izdelana navodila, kaj storiti, če se pojavijo simptomi okužbe ter usposabljanje delavcev za pravilno razkuževanje površin in delo z razkužili.

Poleg upoštevanja vseh teh ukrepov je za podjetja smiselna dodatna investicija v naprave, ki lahko pomagajo zaznati posameznike z okužbo. To so predvsem brezkontaktni merilniki telesne temperature, brezstični senzorski razkuževalec in testerji za COVID-19 virus, katere lahko najdemo v ponudbi podjetja dt-systems. Kombinacija uporabe teh naprav skupaj z nošnjo zaščitne maske, ohranjanje družbene razdalje ter razkuževanjem rok in površin, bo zagotovilo najvišjo možno stopnjo zaščite zoper širjenja virusa.