Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kako varno praznovati Božič in Novo leto?

Zaradi pandemije virusa COVID-19 letos praznike ne bomo mogli praznovati tako kot smo navajeni. Kljub pandemiji pa lahko še zmeraj varno praznujemo Božič in Novo leto, če se držimo nekaterih ukrepov. Predvsem moramo poskrbeti za razkuževanje rok, ohranjanje razdalje in uporabo zaščitnih mask.

Z uporabo zaščitne maske pomagamo preprečiti širjene koronavirusa ter s tem zaščitimo sebe in druge. Masko nosite čez nos in usta, pritrdite jo pod brado in se prepričajte, da se tesno prilega obrazu. Masko nosite v zaprtih prostorih in na prostem, ko ste med več ljudmi in ne morete ohraniti primerno razdaljo. V hladnem vremenu lahko nosite masko pod ruto ali smučarsko masko. S sabo vedno imejte rezervno masko in poskrbite za razkuževanje rok preden si masko snamete ali nadenete.

Ohranite razdaljo vsaj dveh metrov do ljudi, ki ne živijo z vami v istem gospodinjstvu. Bolj verjetno je, da se boste okužili ali prenesli virus COVID-19, če ste čez dan v tesnem stiku z neznanimi ljudmi 15 minut ali več na dan. To velja tako za zaprte prostore ali za stike na prostem. Tudi razkuževanje ne zadostuje za zaščito pred virusom, če ste v tesnem stiku z ljudmi čez dan.

Čim bolj se izogibajte gneči in notranjim prostorom, ki nimajo dovolj svežega zraka od zunaj. Če ste v zaprtem prostoru ga poskušajte prezračiti, tako da odprete vrata in okna.

Poskrbite za redno umivanje in razkuževanje rok. Roke si umivajte z milom in vodo vsaj 20 sekund, še posebej potem, ko ste bili na javnem mestu, po pihanju nosu, kašljanju ali kihanju in pred jedjo. Pazite, da si roke popolnoma posušite s čisto brisačo ali zračnim sušenjem. Namesto mila in vode lahko za razkuževanje uporabite sredstvo za čiščenje rok, ki vsebuje vsaj 60% alkohola. Z rokami se ne dotikajte maske, oči, nosu ali ust.

Cepite se proti gripi. S tem boste pripomogli k zmanjšanju širjenja gripe, kar bo pomagalo, da se zmanjša število obolenj z gripo. S tem poskrbimo, da še bolj ne obremenimo zdravstveni sistem. Z upoštevanjem teh priporočil boste prijetno in varno preživeli praznike.