Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Kdo naj se testira s koronavirus testom?

S pričetkom množičnega prostovoljnega testiranja za koronavirus se je smiselno vprašati za katere ljudi je najbolj smiselno, da se testirajo in uporabijo koronavirus test.

V splošnem je pomembno, da razumemo razliko med virusnimi testi in testi, ki odkrivajo prisotnost protiteles. Virusni koronavirus test nam pove ali smo trenutno okuženi s COVID-19, test na prisotnost protiteles pa ugotovi ali smo bili okuženi v preteklosti.

Testiranje za COVID-19 je smiselno pri ljudeh, ki kažejo simptome okužbe (vročina, kašelj, utrujenost), posameznikih, ki so bili v tesnem stiku (bližje kot 2 metra in vsaj 15 minut) z nekom, ki ima potrjeno okužbo s COVID-19, za ljudi, ki so zaradi svojega dela bolj izpostavljeni večjemu tveganju za okužbo s koronavirusom, ker ne morejo vzdrževati ustrezne razdalje, npr. zaradi poslovnih potovanj, udeležbe na večjih dogodkih ali srečanjih ali bivanje v prenatrpanih prostorih ter za ljudi, katere je njihov ponudnik zdravstvenih storitev ali državni organ napotil na testiranje.

Koronavirus test ni potreben za vse ljudi. Če se testirate je najbolje, da se samo izolirate doma ali na drugem varnem prostoru, dokler ne dobite rezultatov testa, ki bodo potrdili ali zavrgli prisotnost okužbe ter upoštevajte navodila zdravstvenih delavcev.

Če se želite testirati na eni izmed točk za množično testiranje bodo vse informacije o lokacijah ali kaj potrebujte, da se lahko testirate, objavljene na spletni strani NIJZ. Preden se testirate je smiselno, da se pogovorite s svojim zdravnikom glede testiranja. Če se odpravite na lokacijo množičnega testiranja poskrbite, da se boste vedli samozaščitno (uporaba zaščitne maske, ohranjanje razdalje) medtem ko čakate na koronavirus test.

Če bo vaš koronavirus test pozitiven in pokazal prisotnost okužbe potem se nemudoma samo izolirajte in sprejmite zaščitne ukrepe, da ne boste virus širili v vaši okolici. Če je vaš test negativen to samo pomeni, da v trenutku testiranja ni bila zazna okužba. Še zmeraj je nujno, da se vedete samozaščitno, da ne boste virus dobili v prihodnje.