Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Merilnik telesne temperature

Za zgodnje odkrivanje povišane telesne temperature in hitro odkrivanje okužb

Merilnik telesne temperature se v trenutnih razmerah lahko uporabi kot primerno orodje za zgodnje zaznavanje potencialne okužbe z virusom COVID-19 ter pravočasno izolacijo okužene osebe, s čimer zagotovimo, da se okužba ne širi med zdravo populacijo.

Primer takšne naprave je DT-SYSTEMS higienska postaja. Deluje tako, da prepozna obraz in s termičnim slikanjem brezkontaktno izmeri površinsko temperaturo človeškega telesa. Merilnik telesne temperature celoten postopek merjenja opravi brezkontaktno, natančno, zanesljivo in učinkovito. Če zazna povišana telesno temperaturo v posamezniku se vklopi signalna lučka terminala in odda se glasovni opomnik.
Naprava je primerna za uporabo v pisarniških prostorih, hotelih, poslovnih stavbah, šolah in raznoraznih ustanovah. Merilnik ima vgrajen algoritem, ki temelji na globokem učenju (»deep learning«), kateri prepozna obraz v manj kot treh sekundah. Poleg tega ima vgrajen modul senzorja za merjenja temperature za toplotno slikanje, ki hitro in natančno izmeri temperaturo človeškega obraza (± 0,3 °C).

Merilnik telesne temperature ima nameščen operacijski sistem Android 5.1 in uporablja najnovejše tehnologije za prepoznavanje obraza, da se čim bolj zmanjša vpliv kontrasta obraza, svetlobe in drugih okolijskih dejavnikov, ki bi lahko privedli do napačnih rezultatov. Naprava se lahko uporablja ponoči ali podnevi in je preprosta za namestitev ter uporabo.

Najboljše naprave so tiste, ki so montirane na stojalu, kar pomeni, da jih lahko enostavno premikamo in postavimo tam, kjer ocenimo, da so najbolj potrebne (npr. pri vhodih oziroma izhodih stavbe) ter imajo dodatno površino pod napravo, ki ujame razkužilo, katero bi sicer padlo na tla.

Takšne naprave so še posebej primerne za trenutne razmere, ker želimo pravočasno odkriti posameznike, ki prenašajo virus in jih izolirati. Merilnik telesne temperature sam seveda ne more diagnosticirati posameznika in potrditi ali je okužen z virusom COVID-19 ali ni. Vemo pa, da je eden izmed simptomov okužbe povišana telesne temperature, zato nam takšen merilnik lahko predstavlja primerno vodilo, da zaznamo osebe, ki so morda okužene. Merilnik se na primer lahko uporablja v kombinaciji s testerji za virus COVID-19. Posameznike s povišano telesno temperaturo, preverimo z uporabo testerja ali so dejansko okuženi z virusom COVID-19.

Merilnik telesne temperature se uporablja po svetu kot učinkovit pripomoček v boju proti širitvi okužb. Napravo namestimo na vhod v stavbo in z njim enostavno in hitro preverimo ali obstaja nevarnost pri ljudeh, ki želijo vstopiti v prostor, da so okuženi s koronavirusom.

Merilnik telesne temperature se priporoča za uporabo predvsem za večja podjetja in ustanove, kamor dnevno vstopa veliko ljudi, katere bi drugače težko preverili, če imajo simptome okužbe z virusom. Seveda pa je pomembno tudi spoštovanje ostalih higienski ukrepov, kot je nošenje zaščitne maske, umivanje in razkuževanje rok ter vzdrževanje družbene razdalje, kjer je to možno.