Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Merjenje temperature za zgodnje zaznavanje COVID-19 okužb

Spoznajte kako lahko ocenimo ali ima nekdo simptome okužbe z novim koronavirusom in kako ukrepati, da se izognemo potencialnem širjenju virusa. Če oseba kaže simptome okužbe, to še ne pomeni, da je okužena z virusom. Vendar vsakodnevni pregledi sestavljeni iz preprostih vprašanj in merjenje temperature, nam pomagajo prepoznati ljudi, ki morda potrebujejo zdravstveno oskrbo ali izolacijo.

Če nekdo izkazuje simptome okužbe s COVID-19, je potrebno imeti pripravljen načrt ravnanja v takšnem primeru. To pomeni, da vemo kako bomo ravnali, če nekdo kaže simptome okužbe ali če merjenje temperature prikaže povišano telesno temperaturo. Takšno osebo je potrebno pravočasno izolirati, da se prepreči možno širjenje virusa med zdravo populacijo.

Najpogostejši simptomi okužbe z virusom je kašelj, povišana telesna temperatura, težave z dihanjem in utrujenost, bolečine v mišicah ali telesu, glavoboli, izguba okusa ali vonja, vneto grlo, zamašen nos, slabost ali bruhanje in driska. Prisotnost teh simptomov lahko potrdimo z opazovanjem posameznikov ali s pripravo vprašalnika na temo simptomov. Koristno je tudi merjenje temperature, ki nam lahko natančno in hitro prikaže ali ima nekdo povišano telesno temperaturo.

Primer naprave, ki pomaga pri zgodnjem odkrivanju možnih okužb z virusom COVID-19, je higienska postaja slovenskega podjetja DT-systems. Postaja vsebuje brezstični merilnik temperature, ki omogoča hitro in varno merjene temperature, podajalnik zaščitnih mask in razkuževalnik rok. Takšno napravo je dobro postaviti na vhode v prostore, kamor dnevno zahaja veliko število ljudi. Higienska postaja omogoča hitro testiranje večjega števila ljudi za enega izmed simptomov okužbe z virusom in hkrati omogoča razdeljevanje zaščitnih mask in razkuževanje rok, kar pomaga preprečevati širjenje virusa.

Če merjenje temperature izkaže povišano temperaturo posameznika ali nekdo kaže druge simptome okužbe z virusom, zagotovite zaščitno masko, ki jo bo posameznik lahko nosil. Če maska ni na voljo svetujte glede bontone kašlja in zagotovite robčke. Napotite potencialno okuženega posameznika v izolacijo in mu svetujte glede nadaljnjih ukrepov za omejevanje širjenja virusa (uporaba zaščitne maske, redno razkuževanje rok in ohranjanje razdalje do drugih ljudi).