Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Nasveti za prebolevanje COVID-19 doma

Večina ljudi, ki se okuži z virusom COVID-19, ima le blago različico bolezni in si lahko brez težav opomore v domači oskrbi. Simptomi lahko trajajo nekaj dni in oboleli se lahko počuti bolje že čez teden dni. Zdravljenje je namenjeno lajšanju simptomov in vključuje počitek, hidriranje in lajšanje bolečin.

Če skrbite za bolnega, poskrbite za svoje zdravje. Če ste starejši ali imate kronične bolezni, morate biti še posebej previdni, da se ne okužite zato med nego uporabite zaščitno masko in razkuževalec rok, da si očistite roke in predmete, kjer bi lahko bil prisoten virus, ko nehate skrbeti za obolelega.

Pozorni bodite na simptome kot so težave z dihanjem, stalne bolečine v prsih, zmedenost, modrikaste ustnice ali obraz in nesposobnost ostati buden. Če jih opazite to pomeni, da oboleli potrebuje nujno zdravniško pomoč.

Če ste se okužili ali sumite, da ste se okužili z virusom COVID-19 ostanite doma in ne uporabljajte javnega prevoza. Čim bolj se izolirajte od ostalih članov gospodinjstva in uporabljajte zaščitno masko ter razkuževalec rok za razkuževanje rok in predmetov, katerih se dotaknete.

Če skrbite za nekoga, ki je okužen s koronavirusom je prav tako pomembno, da si redno čistite roke in se ne dotikate obraza. Nosite zaščitno masko in redno uporabite razkuževalec rok ter predmetov za čiščenje svojega doma. Izogibajte se kakršnem koli stiku s telesnimi tekočinami bolnika.

Pogovorite se s svojim zdravnikom kdaj lahko končate z izolacijo. Če ne boste opravili test s katerim bi ugotovili ali ste še vedno nalezljivi lahko svojo izolacijo zapustite, če je od začetka pojava simptomov minilo vsaj deset dni in vsaj 24 ur niste imeli vročine ter se drugi simptomi izboljšujejo. Če ste zaradi okužbe izgubili okus in vonj, lahko traja več tednov ali mesecev, da ju pridobite nazaj, vendar to ni razlog, da bi morali ostati v izolaciji. Ko zapustite izolacijo še naprej uporabljajte zaščitno masko in razkuževalec rok.

Če boste opravili test, da ugotovite ali ste še nalezljivi vam bo izvajalec testiranja na podlagi rezultatov sporočil ali ste še zmeraj okuženi z virusom ali niste. Če niste okuženi z virusom ampak skrbite za nekoga, ki je, je najbolje, da se tudi sami izolirate, če je to možno in ostanete v izolacijo skupaj z obolelim. Če te možnosti nimate, je nujno, da ko zapustite domovanje nosite zaščitno masko in uporabljate razkuževalec rok.