Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Nasveti za razkuževanje med pandemijo COVID-19

Razkužilo za roke je poleg zaščitnih mask pomemben pripomoček, ki se uporablja po vsem svetu, za preprečevanje širjenja virusa COVID-19. Z njim uničimo potencialne viruse na rokah ali drugih predmetih in se primerno zaščitimo pred virusom.

Razkužilo uporabljamo predvsem za razkuževanje rok v javnih prostorov, ne smemo pa nanj pozabiti tudi doma. Dobro je, da ga uporabimo ko se vrnemo domov in s tem zagotovimo, da virusa ne bomo vnesli v naš dom. Uporabimo ga prav tako za redno razkuževanje prostorov v domu.

Poleg rednega umivanja in razkuževanja rok je dobro, da nosimo rokavice za enkratno ali večkratno uporabo. Kljub uporabi rokavic ne smemo pozabiti na razkuževanje rok. Samo uporaba rokavic ni primerno zaščita zoper virus. Nujno je, da uporabimo razkužilo za roke ter da si roke umijemo z vodo in milom.

Razkužilo za roke

V domu moramo redno čisti površine, kjer je večja stopnja verjetnosti, da lahko pride do stika z virusom. To so na primer kljuke, mize, stikala za luči, telefoni, pipe, tipkovnice in podobno. Te površine najprej očistimo z vodo in milom ter nato še dodatno z razkužilom (čiščenje elektronskih naprav ustrezno prilagodimo glede na navodila proizvajalca naprave).

Primerno razkužilo za čiščenje stanovanja ni nujno isto kot tisto, ki ga uporabimo za razkuževanje rok. Pri tem moramo biti previdni, da za razkuževanje rok uporabimo samo tiste izdelke, ki so za to namenjeni in v skladu s tem primerno označeni. Če za razkuževanje rok uporabimo izdelek, ki je namenjen za razkuževanje prostorov, lahko pride do poškodb kože. Razkuževanje rok je bistveno za uspešno zatiranje širjenja virusa. Razkužilo za roke ali spiranje rok z vodo in milom uporabimo večkrat dnevno. Še posebej pomembno je, da si umijemo roke, če kihnemo, po uporabi sanitarij, preden jemo ali pripravimo hrano, po dotiku živali ali hišnih ljubljenčkov ter preden bomo v stiku s posameznikom, ki potrebuje našo pomoč (npr. otrok, starostnik…). Ne dotikajte se oči, nosu in ust z neopranimi rokami. Z upoštevanjem teh nasvetov ter uporabo zaščitne maske in ohranjanjem družbene razdalje, dosežemo ustrezno zaščito zoper virus COVID-19.