Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Ohranjanje zdravega doma med pandemijo koronavirusa

Med trajanjem pandemije je pomembno, da poleg tega, da se držimo ukrepov za omejevanje širjenja virusa na javnih prostorih, se držimo podobnih prilagojenih ukrepov tudi doma, še posebej, če kateri član gospodinjstva spada med bolj ogroženo skupino. To pomeni, da čistimo površine, uporabimo razkuževalec rok, prezračimo prostore in podobno.

Za vsa gospodinjstva se predlaga, da si postavijo razkuževalec rok zraven vhodnih vrat, kjer si člani gospodinjstva lahko redno razkužijo rok, ko vstopajo ali izstopajo iz stanovanja. Dodatno je dobro, da si ustvarite navade ali opomnike, da se čim manj dotikate svojega obraza in pokrijete usta, ko kašljate ali kihate.

Uporabite razkuževalec rok in površin za redno čiščenje površin kot so kljuke, mize in ograje stopnic (površine katere se ljudi velikokrat dotikajo). Izboljšate prezračevanje prostorov tako, da odprete okna ali prilagodite klimatsko napravo.

Gospodinjstva v katerih prebivajo člani, ki spadajo med ogrožene skupine (starejši, kronični bolniki s srčnimi, pljučnimi, ledvičnimi boleznimi, sladkorni bolniki, ljudje z boleznimi, ki zavirajo imunski sistem) morajo biti še posebej previdna pri izvajanju ustreznih ukrepov. Naj se zdravi člani gospodinjstva obnašajo kot, da bi predstavljali veliko tveganje za ogroženo osebo. Pogosto uporabite razkuževalec rok preden ste v stiku z ogroženim članom gospodinjstva in pazite na higieno kašlja. Če je mogoče, zagotovite zaščiten prostor za ranljive člane gospodinjstva in poskrbite, da se vsa posoda in površine redno čistijo.

Gospodinjstva z bolnimi družinskimi člani naj dajo bolnim članom svojo, ločeno sobo, če je to mogoče in imejte vrata do sobe zaprta. Za bolno osebo naj skrbi samo en družinski član, da zmanjšate verjetnost okužbe. Preden vstopite v sobo oziroma ste v stiku z bolnim članom, si nadenite zaščitno masko in razkužite roko. Razkuževalec rok uporabite tudi ko zapustite sobo. Spremljate simptome in potek bolezni pri bolnem članu, še posebej če oboleli spada med bolj ogroženo skupino ljudi. Če opazite, da ima oboleli težave z dihanjem, bolečine v prsih ali modrikaste ustnice oziroma obraz, nemudoma poiščite zdravniško pomoč.