Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Poslovanje med pandemijo COVID-19

Med trajanjem pandemije novega koronavirusa se morajo podjetja primerno pripraviti in zaščititi, če želijo še naprej delati in čim bolj zmanjšati verjetnost širjenja virusa na delovnem mestu. Nujno je, da podjetje pripravi seznam ukrepov in načrt dela ter uporabi naprave, kot je higienska postaja.

Podjetja se morajo redno posvetovati s pravnimi sodelavci in zdravstvenimi delavci ter redno spremljati smernice vladnih in zdravstvenih organov, da bodo nenehno na tekočem z razvijajoče se bazo znanja glede COVID-19. Z nekaterimi ukrepi lahko podjetja poskrbijo za še dodatno varnost na delovnem mestu.

Eden ključnih ukrepov za varovanje zdravja zaposlenih je ohranjanje razdalje med posamezniki. Najbolje je, da so zaposleni med seboj oddaljeni vsaj dva metra, če je to možno. Ohranjanje razdalje je še posebej pomembno, če uporabljate napravo kot je higienska postaja. Nujno je, da se zaposleni ne drenjajo okoli postaje, ampak jo uporabljajo eden za drugim z ohranjanjem ustrezne razdalje.

Dodatna pomembna ukrepa, ki pomembno pripomoreta k zmanjšanju širjenja okužb, sta uporaba zaščitne maske in redno razkuževanje rok. Pri tem nam prav tako pomaga higienska postaja, ker poleg tega, da se lahko uporabi za brezstično merjenje temperature, vsebuje še razkuževalec za roke in podajalnik zaščitnih mask.

Organizirajte postopek preverjanja posameznikov za simptome COVID-19 pred vstopom v podjetje ali večje prostore, kjer je dnevno prisotno veliko ljudi. Takšno preverjanje se lahko izvede s pomočjo vprašalnikov ali opazovanjem ljudi, če kažejo simptome okužbe (npr. kašelj, zamašen nos…). Učinkovit in hiter način za preverjanje simptomov je higienska postaja, ki vključuje brezstični merilnik telesne temperature. Povišana temperatura je eden izmed simptomov okužbe in nas zato lahko opozori, da je nekdo morda okužen z virusom.

Pripravite protokol za delo z zaposlenimi, ki zbolijo in natančno načrtujte svojo komunikacijo z zaposlenimi in partnerji glede ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Higienska postaja omenjena v članku je proizvod slovenskega podjetja DT-systems. Če vas zanima nakup lahko najdete več informacij o izdelku na spletni strani podjetja DT-systems.