Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Poslovno potovanje med pandemijo COVID-19

Navkljub pandemiji COVID-19 je za nekatera podjetja nemogoče, da bi popolnoma prenehala izvajati poslovna potovanja. Zato je dobro poznati nekaj nasvetov, kako čim bolje takšna potovanja organizirati.

Poskrbite, da bo vaša organizacija in zaposleni imeli najnovejše informacije glede širjenja virusa. Na podlagi najnovejših informacij mora organizacija oceniti koristi in tveganja, povezana s potovalnimi načrti. Izogibajte se pošiljanju na potovanja uslužbence, ki spadajo med ogrožene skupine glede okužbe z virusom COVID-19 (starejši, posamezniki s pridruženimi boleznimi). Poskrbite, da bodo imeli uslužbenci na potovanju na voljo ustrezna zaščitna sredstva (maske in razkužila). Preverite, da je na destinaciji poslovnega potovanja poskrbljeno za varnostne ukrepe (uporabljen merilnik telesne temperature, maske, razkužila…).

Med potovanjem spodbujajte zaposlene, da si redno umivajo roke in naj bodo vsaj en meter stran od ljudi, še posebej če ti kašljajo ali kihajo. Poskrbite, da bodo zaposleni vedeli kaj storiti in koga kontaktirati, če se med potovanjem počutijo slabo. Zaposleni naj upoštevajo navodila lokalnih oblasti, kjer potujejo. Zaposleni morajo upoštevati vse lokalne omejitve glede potovanj, gibanj ali srečanj. Spodbujajte zaposlene, da če imajo možnost uporabijo naprave kot je merilnik telesne temperature, da preverijo ali kažejo simptome okužbe.

Ko se zaposleni vrne iz potovanja v podjetje poskrbite za primerne varnostne ukrepe, kot je uporabljen merilnik telesne temperature, zaščitna maska in razkuževanje rok, preden zaposleni pride v stik s svojimi sodelavci. Po povratku s potovanja se morajo 14 dni nadzorovati glede simptomov in si morajo dva krat na dan meriti temperaturo (lahko se uporabi merilnik telesne temperature postavljen v podjetju ali preprost merilnik za domačo uporabo).

Če začnejo zaposleni po poslovnem potovanju kazati simptome kot je blag kašelj ali zvišana telesna temperatura je nujno, da preventivno ostanejo doma in se samo izolirajo. To pomeni, da se izogibajo telesnemu stiku z drugimi ljudmi, vključno s svojimi družinskimi člani. Dobro je, da o svoji potencialni okužbi obvestijo tudi svojega zdravnika, ki jim lahko dodatno svetuje glede potrebnih ukrepov.