Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Pravilna uporaba maske za obraz

Maska za obraz je postala nepogrešljiv del vsakdanjega življenja med tem, ko se soočamo s pandemijo koronavirusa (COVID-19). Pravilna uporaba maske ščiti tako nas, kot tudi vse okoli nas in z njeno uporabo lahko pripomoremo k zmanjšanju širjenja virusa in čim prejšnji povrnitvi v normalne življenjske razmere.

Najpogostejša maska za obraz v uporabi je izdelana iz blaga in se lahko opere ter ponovno uporabi. Če uporabljamo kirurško masko je pomembno, da se zavedamo, da so namenjene za enkratno uporabo ter da jih primerno nosimo (pokriva nos in usta). Maske N95 so prav tako namenjene za enkratno uporabo in jih je potrebno primerno utesnjeno nositi, da preprečimo vdiranje virusnih delcev čez odprtine (npr. če imamo brado, nas maska N95 ne more popolnoma zaščititi).

Maska za obraz iz blaga je lahko narejena iz običajnih materialov, kot so rjuhe ali tesno tkan bombaž. Najboljše je če takšne maske vsebujejo več plasti blaga. Tako zagotovimo najboljšo zaščito. Na spletu lahko najdemo različna navodila, kako lahko takšno masko izdelamo sami doma.

Maska za obraz se uporablja, ko smo v prostoru, kjer je prisotnih več ljudi s katerimi ne živimo v istem gospodinjstvu ali na javnih krajih, kjer je ohranjanje družbene razdalje težavno.

Napotki za uporabo maske:

  • Umijte in razkužite si roke preden si nanesete ali odstranite masko z obraza
  • Maska naj prekriva nos in usta
  • Privežite si jo za glavo ali uporabite ušesne zanke ter se prepričajte, da vam dobro stoji na obrazu
  • Med nošenjem se maske ne dotikajte
  • Če se nenamerno dotaknete maske si roke umijte in razkužite
  • Če se maska za obraz zmoči ali kako drugače umaže si jo odstranite in nadenite novo, čisto masko (umazano masko dajte v zatesnjeno vrečko, dokler je ustrezno ne sperete)
  • Masko odstranite tako, da jo odvežete ali dvignete ušesne zanke, brez da bi se dotaknili sprednje strani obraza ali maske
  • Takoj po odstranitvi maske si umijte in razkužite roke
  • Masko redno umivajte z milom in vodo ročno ali v pralnem stroju (maska za obraz se lahko opere skupaj z drugimi oblačili)
  • Vedno nosite seboj vsaj dve čisti maski – eno katero nosite na obrazu in eno kot rezervo, če se maska, ki jo nosite umaže ali kako drugače poškoduje

Maska za obraz je ob pravilni uporabi zelo učinkovit pripomoček s katerim lahko omejimo širjenje virusa v družbi. Z njo ščitimo sebe ter predvsem vse ostale pred okužbo z virusom COVID-19.