Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Priporočila za higieno rok

Higiena rok je pomemben del odziva na pandemijo COVID-19. Uporabljen razkuževalec rok za razkuževanje ali voda z milom, je preprost vendar učinkovit ukrep za preprečevanje širjenja virusa in okužb v družbi.

Higiena rok lahko vodi do zmanjšanja neposrednega širjenja virusa med ljudmi. Umivanje ali razkuževanje rok odstrani nevarne patogene z rok in s tem onemogoči, da bi se nenamerno širili na druge ljudi ali površine.

Čez dan si pogosto umivajte roke z vodo in milom. To pomeni, da si umijte roke pred in po obroku, po obisku stranišča in podobno. Če nimate na voljo vode in mila uporabite razkuževalec rok. Pomembno je, da si razkužite roke, ko vstopate in izstopate iz prostorov ali ustanov, da zagotovite, da ne vnašate ali odnašate virusov v te prostore.

Poskusite se čim manj dotikati oči, nosu in ust s svojimi rokami. Z dotikanjem obraza pogosto pride do vnosa virusa v telo. Pogosto razkužujte površine, katere uporabljate vi in drugi ljudje. To so predvsem mize, pipe, kljuke vrat, mobilni telefoni, ključi in podobno. Za razkuževanje površin ne uporabite razkuževalec rok, temveč posebno razkužilo namenjeno razkuževanju površin.

Če je možno, povečajte količino svežega zraka v prostoru z odpiranjem oken in vrat ali spreminjanjem nastavitev klimatske naprave. Ne pozabite, da ne obstajajo dokazi, da brezalkoholni razkuževalec rok učinkovito uničuje viruse, uporabite razkužila, ki imajo vsaj 60% vsebnost alkohola.

Če se okužite z virusom COVID-19 ali kažete simptome okužbe, se morate čim prej primerno izolirati od ostalih ljudi. Ko ste bolni še naprej izvajajte primerno higieno rok. Imejte prisoten razkuževalec rok v sobi, kjer ste izolirani tako, da si lahko tisti, ki skrbijo za vas razkužijo roke po interakciji z vami. Upoštevajte higieno rok, uporabite zaščitno masko in ohranjajte fizično razdaljo do ostalih. Tako boste učinkovito pripomogli k zmanjšanju širjenju virusa COVID-19 in zmanjšali verjetnost, da se sami okužite z njim.