Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Razkuževanje in zaščita pred virusom COVID-19

V članku bomo predstavili nekaj kratkih in učinkovitih ukrepov, katere lahko sprejmete, da boste čim bolj zmanjšali verjetnost okužbe z virusom COVID-19.

Če se virus širi v vaši skupnosti upoštevajte varnostne ukrepe kot so ohranjanje družbene razdalje, nošenje obrazne maske, dobro prezračevanje prostorov, izogibanje gnečam, razkuževanje rok in kašljanje v komolec. Prav tako preverite lokalne nasvete za območje, kjer delate oziroma živite.

Ohranite razdaljo vsaj enega metra med seboj in drugimi, da zmanjšate tveganje za okužbo, kadar kašljajo, govorijo ali kihajo. Ohranjate še večjo razdaljo, če se nahajate v zaprtem prostoru. Nosite zaščitne maske, ko pričakujete, da boste v stiku z ljudmi. Pomembno je tudi redno razkuževanje rok.

Ko si nadenete masko se prepričajte, da vam pokriva tako nos kot tudi usta. Razkuževanje rok je potrebno preden si masko nadenete ali snamete. Uporaba maske za obraz je primerna za vse ljudi, katere virus COVID-19 pretirano ne ogroža. Za starejše od 60 let in ostale, ki imajo kronične bolezni je priporočljiva uporaba zdravniške oziroma kirurške maske.

Svoje okolje naredite varnejše tako, da se čim bolj izogibate prostorom, ki so zaprti, kjer je veliko ljudi in ni možno vzdrževati primerne razdalje. Če je možno se srečujte z ljudmi na prostem, redno prezračite zaprte prostore in uporabite razkuževanje pohištva, kjer je večja verjetnost za širjenje virusa (kljuke, pipe, mize…).

Ne pozabite na osnove ohranjanje dobre higiene. Redno in temeljito izvajajte razkuževanje rok ali jih umivajte z milom in vodo. To odpravlja mikrobe, vključno z virusi, ki so morda prisotni na rokah. Z rokami se ne dotikajte svojih oči, nosu ali ust. Tako najhitreje virus preide iz vaših rok v vaše telo in povzroči okužbo. Če morate zakašljati ali kihati si pokrijte usta s svojim komolcem ali robcem. Pogosto razkuževanje površin, ki se jih redno dotikate je nujno. Pogosti simptomi okužbe z virusom COVID-19 so povišana telesna temperatura, suh kašelj in utrujenost. Če opazite, katerega izmed simptomov se preventivno samo izolirajte dokler ne okrevate. Če imate po okužbi težave z dihanjem, nemudoma poiščite zdravniško pomoč. V primeru, da si med boleznijo morate deliti prostor z drugimi ljudmi in ne morate biti popolnoma izolirani, poskrbite za primerno razdaljo, nosite maske in uporabljate redno razkuževanje rok in pohištva.