Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Samoplačniški koronavirus test

Koronavirus test se uporablja za ugotavljanje ali je posameznik okužen z virusom COVID-19, kar je zelo pomembno, da lahko hitro in primerno izoliramo okužene osebe. Dodatna prednost testov je, da se ne pošilja v karanteno in samo izolacijo posameznike, ki so morda okuženi z virusom. S testom potrdimo ali ovržemo prisotnost virusa in s tem ugotovimo ali je karantena potrebna ali ni.

Koronavirus test lahko prihrani ogromno časa in denarja predvsem podjetjem, kot tudi posameznikom. Z izogibom karantena se prihrani veliko delovnih ur in zato iz tega vidika predstavlja nakup testa zelo majhno ceno, ker so morebitni prihranki, ki jih bo podjetje imelo, če ne bo potrebno delavce pošiljati v karanteno, ogromni.

V splošnem za testiranje lahko uporabimo virusni koronavirus test, ki nam pove, če je oseba trenutno okužena z virusom ali pa test na protivirusna telesa, ki se razvijejo v človeškem telesu, nekaj dni po tem, ko se okužimo z virusom. Uporaba testa je smiselna v kombinaciji z drugimi ukrepi.

Koronavirus test

Test je najbolj smiselno uporabljati ciljano na osebah, ki kažejo znake okužbe. Uporabimo jih lahko v kombinaciji z brezstičnimi merilniki telesne temperature, ki izpostavijo posameznike s povišano vročino, na katerih lahko nato opravimo koronavirus test, da potrdimo ali ovržemo sum na možnost okužbe z virusom COVID-19.

Ugoden in učinkovit izdelek, ki testira posameznik za prisotnost protiteles, ki kažejo na okuženost s koronavirusom, je SimtomaX Corona test, katerega v Sloveniji prodaja podjetje dt-systems. Izdelek je koronavirus test švicarskega farmacevtskega podjetja Augurix. Test odlikuje visoka stopnja občutljivosti na prisotnost virusa in enostavna uporaba. Negativen rezultat ne pomeni, da ni prišlo do okužbe (obstaja možnost, da telo še ni proizvedlo protiteles), zato je ob resnem sumu okužbe potrebno dodatno bolnišnično testiranje. SimtomaX koronavirus test uporablja visoko prečiščene antigene, ki delujejo na podlagi tehnologije nanodelcev. Rezultate testa dobimo v približno desetih minutah in vse kar potrebujemo je majhen vzorec krvi posameznika, katerega testiramo. Uporaba takšnega izdelka je smiselna investicija za podjetja in ustanove, ki želijo čim bolj uspešno prebroditi gospodarske težave, ki jih je povzročila pandemija COVID-19.