Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Zaščita na delovnem mestu med pandemijo COVID-19

Na splošno velja, da bolj kot ste v tesnem stiku z ostalimi ljudmi in dlje kot traja interakcija, večja je možnost za okužbo z novim koronavirusom. Na delovnem mestu redno izvajajte vsakodnevne preventivne ukrepe. Pri roki imejte zaščitno masko, razkužilo z vsaj 60% vsebnostjo alkohola in robčke za čiščenje, če je to možno. Uporabite napravo za merjenje temperature, če je na voljo v vašem podjetju.

Če imate ali mislite, da imate simptome okužbe s COVID-19, se samo izolirajte in ostanite doma. Če ste zdravi vendar imate bolnega družinskega člana ali ste imeli nedavno tesen stik z nekom, ki je okužen z virusom, o tem obvestite svojega delodajalca in če je možno opravljajte delo od doma ter se preventivno samoizolirajte.

Spremljajte svoje zdravje in bodite pozorni na simptome, ki kažejo na okužbo z novim koronavirusom. Merjenje temperature vam pove ali imate povišano temperaturo, kar je zelo pogost simptom okužbe, kot sta tudi kašelj in težave z dihanjem.

Nosite masko za obraz v javnih prostorih, še posebej tam, kjer ni možno ohraniti razdalje vsaj dveh metrov do drugih ljudi. Tudi, če se pred vhodom v prostor izvaja merjenje temperature in testiranje na prisotnost virusa, je še zmeraj dobro nositi zaščitno masko. Tudi z uporabo preventivnih ukrepov je še zmeraj možno, da pride do vnosa virusa, zato se je dobro čim bolj zaščititi z različnimi ukrepi. Uporaba maske ne zmanjša potrebe po ohranjanju družbene razdalje.

Ohranjajte razdaljo vsaj dveh metrov do drugih ljudi, kjer je to možno in poskrbite za primerno prezračevanje prostorov. Pogosto si umivajte roke in si pokrijte usta, če morate zakašljati ali kihniti. Če je na vhodu postavljena naprava za merjenje temperature jo uporabite.

Izogibajte se skupni uporabi in deljenju predmetov ali opreme s svojimi sodelavci. Če morate predmet z nekom deliti ali si ga od nekoga sposoditi, ga pred in po uporabi razkužite. Poskrbite za razkuževanje površin, katerih se ljudje pogosto dotikajo (mize, kljuke, pipe…) in naprav za merjenje temperature.

Z ohranjanjem razdalje, uporabo zaščitnih mask, razkuževanjem rok in razkuževanjem površin boste zmanjšali verjetnost, da bi se okužili ali da bi širili virus COVID-19 na delovnem mestu.