Poskrbimo za varnost zaposlenih in vaših strank​

Z našimi naprednimi sistemi za dezinfikacijo, merjenje temperature in zaščito poskrbimo za varnost v vašem delovnem okolju.

Zaščitite sebe in druge pred COVID-19

Če se COVID-19 širi v vaši skupnosti upoštevajte nekaj preprostih varnostnih ukrepov, kot so ohranjanje fizične razdalje, nošnja zaščitnih mask, prezračevanje prostorov, izogibanje gneči ter uporabite razkužilo za čiščenje rok. Preverite lokalne nasvete oblasti, kjer živite ali delate.

Poskusite ohraniti razdaljo vsaj enega metra med seboj in drugimi, da zmanjšajte tveganje za prenos okužbe. Če ste v zaprtem prostoru poskusite imeti še večjo razdaljo do drugih ljudi. Uporaba zaščitnih mask naj postane vaše navada v vseh okoliščinah, kjer boste v stiku z več ljudmi, ki ne živijo z vami v skupnem gospodinjstvu. Ustrezna uporaba, shranjevanje in čiščenje maske so bistvenega pomena, da bo maska dobro ščitila vas in druge. Redno uporabljajte razkužilo za roke, za čiščenje rok.

Izogibajte se prostorom, ki so zaprti, prenatrpani ali vas silijo v tesne stike z ljudmi. Do izbruhov virusa pogosto pride v majhnih prostorih, kjer je naenkrat prisotno preveč ljudi, ki glasno govorijo, kričijo, težko dihajo ali pojejo. Tveganje za izbruh je večje v prenatrpanih in neustrezno prezračenih prostorih, kjer ljudje preživijo več časa v neposrednem stiku. Boljše je, da se srečate z ljudmi zunaj na prostem. Če morate biti v zaprtem prostoru, kjer je več ljudi poskrbite, da bo prostor prezračen (odprite okna in vrata), nosite zaščitno masko in uporabite razkužilo za razkuževanje rok in predmetov.

Ne pozabite na osnove dobre higiene. Redno in temeljite uporabite razkužilo za čiščenje rok ali jih umijte z milom za roke. Ne dotikajte se oči, nosu in ust. Med kašljanjem ali kihanjem pokrijte usta in nos z upognjenim komolcem ali robčkom. Pogosto čistite in razkužujte površine, zlasti tiste, ki se jih redno dotikate.

Če se počutite slabo se izolirajte in ostanite doma, tudi če imate samo blažje simptome, kot so kašelj, glavobol in povišana telesne temperature, dokler si ne opomorete. Naj vam nekdo drug prinese potrebne zaloge s hrano. Če morate zapustiti svojo hišo ali imeti nekoga v bližini, nosite zaščitno masko in uporabite razkužilo za razkuževanje rok. Najpogostejši simptomi okužbe s COVID-19 so vročina, suh kašelj in utrujenost. Manj pogosti simptomi vključujejo izgubo okusa in vonja, bolečine, glavobol, vneto grlo, zamašen nos, driska in kožni izpuščaj. Če imate kašelj, vročino in težave z dihanjem takoj poiščite zdravniško pomoč. Pokličite svojega zdravnika po telefonu, opišite svoje težave in sledite navodilom.